PAD THAI MED KYCKLING

 
 
Oavsett om man har varit i Thailand eller inte så har nog de flesta människor någon gång testat på maträtten Pad Thai. Är det så att man har varit och besökt Thailand och ätit den där, ja då vet man också att den smakar annorlunda där jämfört med på en thairestaurang i Sverige. Jag (och framförallt P) är väldigt förtjusta i rätten och har äntligen kommit fram till ett recept där vi lyckas få fram smakerna efter vår uppfattning på hur en "riktig" Pad Thai ska smaka. Tillbehören går att byta ut i vanlig ordning, här har vi vår senaste version av rätten som höjde rätten ytterligare ett snäpp på kartan. Rätten kräver några moment men det är absolut inga svårigheter, men det kräver lite tid. 
 
Pad Thai 
Sås (kan göras i förväg)
3 msk Ingefära (riven)
2 st vitlöksklyftor
5 msk japansk soya
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 saft från lime
3 1/2 msk honung
2 tsk sambal oelek
100 g jordnötter- hackade
 
Pad Thai:
1/2 rödlök
1 st röd paprika
ca. 450 g kycklinginnerfilé
2 st vitlöksklyftor
2 krm salt
2 st ägg
 
Tillbehör:
250 g risnudlar
1/2 lime
50 g jordnötter
1/2 rödlök
1 ask sugarsnaps
 
Gör såhär:
Sås: Finriv ingefäran och grovhacka vitlöksklyftorna. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt soja, vitvinsvinäger, pressad saft från lime, honung, sambal oelek och jordnötterna. 
 
Pad Thai:
Dela 1/2 rödlök i klyftor och grovhacka paprikan. Strimla kycklingen. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan de kokta nudlarna i lite kallt vatten. Hetta upp en wokpanna med lite olja i och stek kycklingen tillsammans med paprika och 2 st pressade vitlöksklyftor, ca. 2-3 minuter. Dra kyckling och paprika åt sidan i pannan och tillsätt 2 st ägg i wokpannan. Vispa sönder äggen och stek i ca 1/2 minut. Blanda sedan ner den klyftade rödlöken och nudlarna i pannan och rör om. Låt allt sammans fräsa ytterligare någon minut och blanda sedan ner såsen (recept ovan). Servera sedan tillsammans med tillbehören nedan. 
 
Tillbehör: Klyfta upp lime,  grovhacka jordnötterna. Strimla en ask med sugar snaps och finhacka 1/2 rödlök.
 
1 Sarah:

skriven

Hej Emma!

Vi testade detta i går och Jacobs kommentar var:
"Godaste Pad Thaien jag ätit på väldigt, väldigt länge" :)

Grymt recept- tack! Vi körde med Chicken Style strips från Fry's (sojabitar) istället för kyckling, kan rekommendera om man vill göra den vegetarisk :)

Svar: Hej Sarah!
Åh vad roligt, avd glad jag blir! Tycker också att detta receptet är super, "såsen" är supergod!! Självklart kan man bara byta ut kycklingen, ska testa det nästa gång, tack!

Kan även rekommendera ett annat gott recept jag tror du skulle gilla (förhoppningsvis Jacob också): "vegetariskt tikka masala", ligger ganska långt bak i kategorin "vegetarisk", det är perfekt snabb rätt som passar mitt i veckan att slänga ihop:)
Hallongrottans

Kommentera här: