ENERGIKICK





Jag är en sådan person som inte riktigt känner av när jag börjar bli hungrig förrens det är försent. Då har mitt glada jag, som oftast är där, försvunnit totalt- jag har ingen ork, ingen energi och inget intresse för att ens vara trevlig längre. Detta är såklart något jag jobbar på och ingen sida hos mig själv som jag inte är särskilt stolt över. Idag när jag kände att jag skulle behöva en kick tog jag istället en banan som också fungerar alldeles utmärkt. Sedan kikade jag lite i skåpen efter nötter och fann både det ena och de andra utav dessa goda ting. Det hela slutade med att jag slängde i mig den där bananen och lite spontant slängde ihop något på måfå som blev energibars. De blev vansinnigt goda och var löjligt enkla att göra! Här kommer min variant, men det går såklart lika bra att slänga i lite utav varje beroende på vad som finns innanför dina köksskåp. Det finns heller ingen måttsats att ge er utan man får gå på känslan helt enkelt.


Torkade tranbär
Torkade aprikoser
Naturella cashewnötter
Pistagenötter
Hasselnötter
Solrosfrön
Linfrön
Pumpakärnor
Kokosflingor
Daim
Mörk choklad
Flytande honung


Om du har hasselnötter så värm upp dem i en torr stekpanna i några minuter. Gnugga sedan bort skalet i hushållspapper. Grovhacka och finhacka ingredienserna efter eget tycke. Smält chokladen i vattenbad på spisen eller i mikron. Rör runt alltsammans till en kletig massa. Klicka ut på bakplåtspapper och grädd i ugnen ca 5-10 minuter på 150 grader. Låt stelna och kallna. Dessa går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram som mellan mål eller som fika.

BLI TESTPILOT


Klicka på länken för att se en snabb introfilm till produkten: http://www.youtube.com/watch?v=2SsPSaW8Y-U&utm_source=trigger&utm_medium=email&utm_campaign=you_tube_ready


Dags att bli testpilot igen. Denna gången gäller det lite nytänkande mat i varuhandeln och "gröna måltider", det vill säga mat som inte innehåller kött eller fisk. Ska villigt erkänna att jag gärna hade velat äta detta alternativ lite oftare för att det känns roligt och spännande men jag känner mig inte så bekväm på den marknaden ännu. Mycket nya kryddblandningar jag inte brukar använda samt dålig kännedom. Känner du också igen dig i detta?

Nu får du precis som jag möjligheten att välja bland fem olika "gröna måltider" att prova på. Vem vill inte ha lite nytänkande och inspiration i köket under hösten?
Klicka på länken nedan för att komma till sidan för att anmäla ditt intresse att bli pilot! Lycka till!

http://smartsontestpilot.se/findus-

FREDAGSMYS MED GORGONZOLA

 


Så har det blivit fredag och helgen är här igen- skrämmande vad snabbt denna veckan har gått! Är nog beredd att hålla med om att tiden går fort när man har roligt. Ska jobba imorgon på Grandma´s och sedan blir det spelkväll så helgen fortsätter i samma roliga tema!
På tal om roligt så träffade jag Martina igår, det var evigheter sedan men det var såå roligt! Tjatmostrarna höll på timme in och timme ut samtidigt som vi åt som storkar hela eftermiddagen och kvällen. Vi invigde fredagsmyset redan igår torsdag- kyckling i gorgonzola med pressad potatis och sallad-superduper enkelt recept och fantabulöst gott!

Du behöver:
Kycklinfiléer
Matlagningsgrädde
Gorgonzolaost
Skogschampinjoner
Salt och svartpeppar
Potatis

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatis och koka i saltat vatten. Dela kycklingen i smalare bitar efter eget tycke men ganska så smala. Stek kyckling och grovhackade skogschampinjoner i en panna, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt, tillsätt matlagningsgrädde och gorgonzola och småputtra tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan detta i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter. När potatisen är färdigkokt,häll av vattnet och pressa med en potatispress. Färdigt att servera tillsammans med en god grönsallad!