ITALIENSK TONFISKPASTA- VECKANS SNABBA

 
 
Tonfisk är ett säkert kort. Ja, alltså om man tycker om det vill säga. Som jag skrev någon gång i somras så har jag aldrig tidigare ätit varm tonfisk på burk men det har jag fått upp ögonen för nu på senare tid och är mycket glad för detta. Tonfisken får på något vis en köttigare smak vilket jag kan föredra ibland, även om jag inte är sugen på kött. Detta receptet är, som de flesta andra här, enkelt och går i ett naffs att slänga ihop, perfekt att ha i bakfickan när tiden är knapp men man ändå vill äta något gott.
 
Du behöver:
1 st gullök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili torkad eller 1/2 färsk chili
1 burk tonfisk i vatten
Cocktailtomater
Persilja
Parmesan
Pasta (spagetti eller något tjockare)
Salt, svartpeppar
 
Gör såhär: Hacka lök och vitlök i mindre bitar, finhacka den röda chilin. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fräs löken i olja i en het panna några minuter, rör sedan i tonfisken. Rör om, salta och peppra. Tillsätt någon deciliter av pastavattnet i tonfiskröran och rör om. Lägg i delade cocktailtomater, persilja och riven parmesan. Rör om och smaka av. Blanda sedan i den kokta pastan och ringla lite olivolja över (gärna med citronsmak) och lite flingsalt, sedan är den klar att servera! (har du vanlig olivolja och en vanlig citron går det lika bra).