BÄSTA SMULPAJEN MED VIT CHOKLAD



Utan att överdriva och utan att hålla ett enda ljugkors bakom ryggen kan jag nog skryta med att ha lyckats göra den godaste smulpajen någonsin. Det var häromdagen när det regnade som allra mest som jag slängde ihop en smulpaj med lite vad jag hade hemma och för en gångs skull kan jag nog stoltsera med att jag verkligen lyckades göra något som smakar liite godare än alla andra jag tidigare både ätit och gjort. Detta måste jag ju såklart dela med mig av så att även ni får uppleva denna smaksensation för att vara smulpaj. Släng alla andra gamla recept och gör detta from now on!


Smulpaj
150 g kallt smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn

Fyllning:
250 g rabarber
250 g jordgubbar
1 tsk malen kardemumma
100-150 g grovriven vit choklad

Om du använder frysta rabarber och jordgubbar så tina på svag värme i en kastrull och häll sedan ut all vätska. Blanda frukten med lite potatismjöl för att pajen inte ska bli blöt i konsistensen.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i bitar och lägg i en bunke med strösocker, bakpulver, vetemjöl och havregryn. Kör i en matberedare till en smulig massa en gör för hand.  
Smöra och bröa en pajform. Lägg i lite av smulpajen i botten och lägg sedan på bären. Strö över kardemumma och den rivna chokladen jämnt över frukten/bären och avsluta med smuldegen överst i ett lager.  Grädda i ugnen i ca. 30 minuter eller tills den fått fin färg. Servera tillsammans med äkta vaniljglass eller vaniljsås.