Ugnstorkade tomater-ett måste i sommar!
Hur börjar man ett inlägg efter ett sådant här långt uppehåll? Först och främst; stort tack alla ni som fortsätter att komma in här på bloggen och alla fina uppmuntringar om saknad av uppdatering. Det är inte så att jag inte ätit sedan senaste inlägget men tiden har varit knapp och min kamera har varit ute på vift. Utan kamera blir det inte fina bilder och då är det inte roligt att lägga upp, bilder säger ju mer än tusen ord ni vet. Så då har det blivit såhär. 
Men nog om det, nu till något så mycket godare. Detta recept (om man kan kalla det för det) är bland det godaste jag vet just nu (detta och egengjord pesto som kommer inom kort). Har kommit fram till att jag inte är så förtjust i just färska tomater i någon större utsträckning men däremot i alla andra former. Detta kan varmt rekommenderas till såväl tomatfantaster som tomatskepsismer, jag tror vi håvar in alla kategorier i ett rungande jubel över vad som komma skall. Läs och gör! 

Du behöver:
Små tomater (cocktail,babyplommon el liknande)
Olivolja/rapsolja
Färska kryddor
Flingsalt

Gör såhär: Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på längden och lägg i en ugnssäker form. Hacka färska örter (timjan,persilja, basilika, oregano- bara att välja och vraka av vad som finns) och strö över tomaterna tillsammans med flingsalt. Ringla oljan över och ställ in i ugnen tills tomaterna skrumpnat ihop och blivit torrare i konsistensen, 1-2 timmar. ( det går att höja graderna till 150 om man har bråttom men då får man vara mer på sin vakt). 
P.s. Kul att vara tillbaka hos er:)