FISKSOPPA MED SMAK AV SAFFRAN-VECKANS SNABBA

 
 
 
Ett nytt favorit-recept på fisksoppa kommer lastat här! Soppa är för mig är verkligen en säsongsvarierande rätt. Under sommarhalvåret äter vi nästan ingen soppa alls medan under vintern serveras det nästan varje vecka i någon form. Detta receptet, precis som alla andra här på bloggen, finns till för att ni ska kunna laga dem utan att behöva några direkta förkunskaper eller behöver vara särskilt duktiga i köket. Bloggen finns inte till för att imponera, utan för att hjälpa er till en bättre och godare vardag, denna soppa är ett utmärkt exempel på det. Och snabbt går den att göra också, perfekt till morgondagen då det är lillördag kanske? :)
 
Ingredienser 2-3 portioner
1 st morot
ca. 1/2 purjolök
2 klyftor vitlök
En bit spetskål, ca 1-1 1/2 dl
350 g lax+ valfri vit fisk (tork, sej, m.m.)
100 g räkor 
1 dl créme fraiche
2 dl vatten
1-2 dl vitt vin 
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 pkt saffran
en skvätt citronsaft
salt, svartpeppar
 
Gör såhär: Skala och dela moroten i slantar. Hacka vitlök och purjolök samt grovhacka spetskålen. Dela fisken i tärningar, ca. 3 cm stora. Hetta upp en kastrull och fräs purjolöken och vitlöken i olja. Tillsätt salt, kryddor, saffran, vatten, vin och creme fraiche. Låt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Lägg sedan i fisken och spetskålen och låt sjuda tills fisken är klar (några minuter), smaka av och avsluta med att lägga i räkorna och pressa lite citronsaft. Servera tillsammans med ett gott bröd.