Sommarfrukost

Bland alla måltider kommer nog frukost på högsta plats för min del. Jag älskar att äta frukost länge. Eftersom jag flera dagar i veckan åker hemifrån vid 06.00 blir det inte att jag ägnar mig åt någon långkörare för frukost då utan får istället njuta desto mer de andra lediga mornarna. Jag är inte bara en frukostoman uatn också en riktig fruktoman, vissa säger det är bra, annars säger att frukt är bra i måttliga mängder.Vad vet jag, gott är det iallafall och frukt får gärna finnas med i min frukostmeny.

Detta inlägg är inget recept utanblir istället lite inspiration till frukost och en liten hedring till denna fantastiska uppfinning. Tog en liten bild på frukosten jag gjorde för mig själv idag som jag åt ute på altanen i solen(det var ett tag sedan nu).

Ha en bra midsommar och ät låååånga frukostar!

UGNSBAKAD LAX MED FYLLNING


Nu var det ett tag sedan som det kom ett inlägg, min tid har varit upptagen av annat. Nu är jag legitimerad golfare tillexempel. Nedan täntke jag dela med mig av ett recept som vi gjorde tidigare i veckan. En färsk laxbit som vi fyllde med lite kylskåpsrens. Bilderna kanske inte var de bästa men smaken var desto bättre. Se recept nedan:
 
Du behöver:
Färsk lax eller laxfilébitar
Citronpeppar
Havssalt
Svartpeppar
Dill
Pressad citron

Fyllning:
100 g Philadelphia Naturell Original
1 st vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
lite salt
Dill
Citronsaft
Några skalade räkor


Gör såhär:
Olja eller smöra en ugnsfast form och lägg laxen.Salta och peppra laxen exfter tycke men ganska rikligt med citronpeppar(tycker jag). Gör små snitt i laxen men skär inte ändp ner. Blanda philadelphiaost tillsammans med sambal oelek, finhackad vitlöksklyfta, salt, lite dill efter tycke och lite pressad citron. Lägg fyllningen i snittorna på laxen och sätt in i ugnen på 200 grader. efter ca halva tiden, lägg in några handskalade räkor i formen. Beroende på hur tjockl laxen är och om du har en hel filé eller bitar så varierar tiden men våran var inne ca 20 minuter.Servera laxen tillsammans med antingen ris eller pressad potatis och en färgglad sallad!

GRYM GRYTA MED FLÄSKFILÈ OCH ÖLKORV

Grym gryta.
Många tror att en gryta är svår och krävande men så behöver det inte alls vara. Man kan välja själv vad man vill och inte vill ha i grytan och resultatet blir ofta väldigt bra ändå. I just denna gryta som vi har gjort idag kan man välja att byta ut/ta bort eller lägga till hur man vill. Detta hade vi i vår gryta idag:

Fläskfilé
Ölkorv
1 gullök
Skogschampinjoner(vanliga går lika bra)
3 vitlöksklyftor
Syltlök
Inlagd saltgurka
Matlagningsgrädde
Kalvfond
En skvätt rödvin
1 tsk Sambal oelek
Färsk oregano
Salt, svartpeppar, cayenne peppar

Skiva fläskfilen i små bitar. Grovhacka lök och champinjoner. Skär ölkorven i bitar och grovhacka vitlöksklyftorna. Stek fläskfile, gullök och champinjoner. Tillsätt sedan vitlök, matlagningsgrädde, en skvätt rödvin,kalvfond,salt, peppar,oregano och sambal oelek. Låt koka några minuter, tillsät sedan syltkök och saltgurkan i grytan.Låt småputtra på svag värme ca 1 timme. Smaka av och krydda efter smak. Servera tillsammans med ris eller pressad potatis och en sallad.