STEKT TORSKRYGG MED PEPPARROTSSÅS

 
Jag får ofta frågan om recept på fisk och får uppfattningen att många precis som mig tycker att det är lite läbbigt att ge sig in på att laga fiskrätter. Faktum är att fisk går väldigt snabbt att laga och man behöver inte krångla till det med marinader eller annat. Detta receptet är inget komplicerat på något vis och fisken kan utan problem bytas ut mot en annan vit fisk om man hellre önskar det. 
 
Du behöver: 
Torskrygg, 2 bitar
Citronpeppar
Dill
Citronsaft
Tillbehör: Kokt potatis/potatisstomp, kokta morötter
 
Sås med pepparrotsvisp
Gräddfil
Pepparrotsvisp
Salt, svartpeppar
Citronsaft

Gör såhär: Krydda fisken på båda sidorna med citronpeppar och dill.  Stek i smör på medel till hög värme i en teflonpanna, ca 2 minuter på vardera. Pressa lite citronsaft på fisken. Servera tillsammans med en kall sås enligt receptet nedan samt kokt potatis eller potatisstomp och kokta morötter.
Kall sås med pepparrotsvisp. Blanda gräddfil med pepparotsvisp, lite salt och svartpeppar. Smaka av med lite citronsaft. 

Kommentera här: