KALVRYGGBIFF & PEPPARROTSGRÄDDE

 
 
Gott nytt 2014! Mina ambitioner är högre än vad jag lyckas åstadkomma men man får vara glad för det lilla. Hade tänkt att jag skulle lägga upp en nyårsmeny till er men tiden räckte inte till. Jag hoppas att alla har fått en bra start på det nya året och att det fortsätter i på det temat. Många nyårslöften har säkerligen klubbats och nu såhär i början av Januari (när alla nyårslöften fortfarande hålls) är det hälsosammare recept som efterfrågas och jag ska hjälpa er bäst jag kan med det. En fredagkväll nu under ledigheten lagade vi en typisk husman-rätt och gjorde den så att den passade även en fredagskväll.  Fina råvaror är A och O för att få den perfekta smaken och svårt är det inte heller, alla kan väl laga en pytt i panna?! Underskattat som få, som vi njöt av denna rätt!
 
PYTT I PANNA PÅ KALVRYGGBIFF & PEPPARROTSGRÄDDE, 4 portioner
ca.800 g (kalv) ryggbiff
8 st potatisar
1-2 st gul lök
Persilja
salt, svartpeppar, paprikakrydda, cayennepeppar
4 st äggulor
Tillbehör: ugnsrostade tomater
 
PEPPARROTTSGRÄDDE
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk riven pepparrot i tub/pepparrotsvisp
 
Gör såhär: 
PYTT I PANNA: Låt köttet vila i rumstemperatur ett par timmar innan den ska tillagas. Skala och skär potatisen i tärningar och koka sedan i saltat vatten i 6 minuter. Skär under tiden köttet i tärningar, salta och peppra och stek hastigt i smör några minuter till önskad stekgrad. Låt sedan köttet vila på en tallrik och stek under tiden den hackade löken i smör. Häll potatisen över löken och fräs tillsammans en stund och lägg sist i köttet. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att blanda ingredienserna tillsammans med persilja på ett stort fat. Servera pannan med äggula och pepparrotsgrädde.
PEPPARROTSGRÄDDE: Vispa samtliga ingredienser till en fast konsistens på grädden. Låt stå svalt en stund innan servering. 
Ugnsrostade tomater: Lägg tomaterna på en ugnssäker form, ringla olja över och lite flingsalt. Ställ in i ugnen på 200 grader i några minuter tills skalet har skrumpnat ihop sig något. 
 
 
 

Kommentera här: