KRÄMIG TACOGRATÄNG-VECKANS SNABBA

 
 
En snabbare variant på min tacopaj som jag är så förtjust i. Denna går gissningsvis hem hos både stora och små och äter du inte upp allt så går det utmärkt att frysa in. Går utmärkt att förbereda och sedan bara skjutsa in i ugnen när magen börjar kurra!
 
4 portioner krämig tacogratäng
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
380 g Go green salsa mexicana/400 g krossade tomater
6 st champinjoner
grovhackad jalapeno, mängd efter eget tycke
200 g färskost naturell
1/2 st purjolök
1 dl svarta grovhackade oliver, urkärnade
8 st cocktailtomater
1 dl riven ost
Till servering: saltade tortillachips
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka champinjonerna. Fräs champinjonerna i stekpanna några minuter och tillsätt sedan färsen tillsammans med tacokryddan. När färsen fått färg så häll i salsamixen/krossade tomater och låt småputtra ca 10 minuter. Lägg sedan färsblandningen i en ugnsfast form och fördela jalapenos över. Bred ett täcke med färskost över och strimla purjolök,oliver och delade cocktailtomater ovanpå. Strimla grovriven ost över och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Stick ner tacochips i gratängen till servering och servera tillsammans med en stor blandsallad. 
 
 

Kommentera här: