ÄPPELPAJ MED KOLA

 
Hur gott låter inte det? Tror knappt jag behöver säga mycket mer. Är det någon gång under året så är det under hösten som det görs äppelpaj, i vart fall gör jag det. Kan göras på hur många olika sätt som helst men här är senaste varianten som beprövats här hemma och som den gick hem!!
 
10 portioner
6 st äpplen
8 st gräddkolor, Rollo eller liknande
200 g smör
2 dl valnötter
1-2 msk kanel
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort kärnhuset och dela äpplena i skivor. Dela kolorna i bitar och fördela över äpplena i en smörjad och smord form. Grovhacka valnötterna och blanda tillsammans med resterande ingredienser till en smulig deg. Smula degen över äpplen och kolor i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något innan den serveras tillsammans med nyvispad vaniljsås eller gammaldags vaniljglass.

Kommentera här: