FARMORS ÄPPELPAJ

 
 
 
Om ett recept är så gott så att halva pajen redan är uppäten innan jag ens har hunnit ta ett kort, då måste den väl  vara god? Äppelpaj är alltid enkelt att göra och man gör det på ngredienser som (nästan) alla vanligtvis har hemma. Farmors äppelpaj är den godaste och enklaste av dem alla och den kan varmt rekommenderas!
 
1 äppelpaj
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3-4 st svenska äpplen
Ev. flagad mandel
 
Gör såhär: Skala äpplena och skär i båtar. Smöra och bröa en form med antingen kokosflingor eller ströbröd. Lägg äppelbåtarna i ugnsformen. Blanda smör, socker, havregryn och vetemjöl i en bunke till en deg. Smula degen över äpplena i formen. Toppa med flagad mandel om du vill. Grädda sedan i mitten av ugnen tills pajen fått färg, ca 20-30 minuter. Servera till vaniljsås, vaniljglass eller en klick grädde.
 
 

Kommentera här: