KRYDDSMÖR TILL GRILLAT

Såser i all ära men ibland kan det var kul att variera sig lite, speciellt när det är grillsäsong och man gärna gör samma tillbehör till det som ligger på grillen flera dagar i veckan. För några veckor sedan provade vi istället för en sås att göra ett smaksatt smör som ett tillbehör till det som låg på grillen och vilken succé! Givetvis kan man själv välja vilken smak man önskar ha, där är det bara fantasin som sätter gränserna men vi provade en variant med dill och chili och det passade utmärkt till både kyckling och fisk.
DILL OCH CHILISMÖR ca. 4 portioner
100 g rumstempererat smör
1 knippe dill (nästan en kruka från affären)
1 st röd chili
1 tsk flingsalt
1 dl turkisk yoghurt
Gör såhär: Hacka dillen och kärna ur chilifrukten.Hacka chilin. Vispa smöret fluffigt med en elvisp och tillsätt dill, chili och flingsalt. Rör till sist ner yoghurten. Förvara smöret i rumstemperatur en bra stund innan servering.
