HÖNEKAKAPIZZA-VECKANS SNABBA

 
 
Ibland är man inte sugen på att laga mat utan bara vill slänga fram några mackor och en kopp te vilket ett smärgås-monster som mig kan älska! Å andra sidan kanske man ändå är sugen på lite varm mat och då är denna  snabba pizza, eller varma macka i ugn ett utmärkt alternativ. Man kan givetvis välja själv vad man önskar ha för tillbehör på pizzan men om man är sugen på just salami på så kan magnifico varmt rekommenderas. Magnifico finns i det flesta charkdiskar och är lite avlång i utseendet, magisk!
 
Hönekakapizza
Hönekaka
Ketchup
1/2 hg salami-magnifico
1 paket mozarellaost
1/2 gullök
1 vitlöksklyfta
3 msk pesto
Oregano
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg två halvor hönekaka på bakplåtspapper på en ugnsform. Bred ett lager med ketchup. Dela löken i ringar och finhacka vitlöken, lägg på pizzabotten. Lägg ut salamin och dela mozarellan i smala skivor, fördela ut även denna över pizzan. Klicka ut pesto på några ställen och toppa med oregano. Grädda i ugnen ca. 10-15 minuter tills osten smält och kanterna på hönekakan har blivit lite krispig. Toppa med basilika strax innan servering!
 
 
 

Kommentera här: