KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY-VECKANS SNABBA

 
När man ska åka iväg med kort varsel så innebär det ofta att kylskåpet behöver tömmas på saker som inte är  så hållbara. Precis av den anledningen kom dagens rätt till. Det fanns en öppnad vispgrädde, en öppnad burk majs, lite andra grönsaker som hade sett sina bättre dagar och färsk kyckling som behövde frysas in eller ätas upp. Av anledningen att sommaren till största delen har bjudit på grillat här hemma så innebar detta även att det i kylskåpet fanns en del burkar med lite slattar kvar som skulle behöva brukas under en rätt så snar framtid. Allt detta löste dagens rätt och resultatet är väl värt att dela med sig av. Vispgrädde är inget jag vanligtvis använder just i matlagning så jag vet inte om det var det som gjorde pricken över i:et i denna rätt eller om det var ett fantastiskt gott och snabbt recept bara. Givetvis kan du byta ut lite beroende på vad du behöver göra dig av med i ditt kylskåp. Seså, varsågod att smaka!
 
Kycklinggratäng med mango chutney
3 st kycklingfileér
2 st spetspaprika, röd
1 gullök/1 rödlök
1/2 burk majs
3 st vitlöksklyftor
1.5 dl mango chutney
1.5 tsk sambal oelek
2.5 dl grädde
salt, svartpeppar, curry/tikka masala
Tillbehör: Nykokt potatis/ris, rårivna morötter
 
Gör såhär: Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala löken och vitlöken, hacka. Hacka även paprikan. Stek kycklingen i smör i stekpanna bara några minuter, salta, peppra och krydda med curry. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Fräs i samma panna lök, vitlök och paprika lite lätt någon minut och fördela i formen tillsammans med kyckling och majs. Blanda grädde, mango chutney och sambal oelek i pannan tills mango chutneyn har blivit ett med grädden. Smaka av och krydda eventuellt på den något om du önskar. Häll sedan över såsen i den ugnsfasta formen och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter eller tills kycklingen är färdig beroende på hur väl du stekte den. Servera tillsammans med nykokt potatis och rivna morötter. 

Kommentera här: