HÖSTIG GRYTA NÄR TIDEN ÄR KNAPP-VECKANS SNABBA

 
Hösten för mig förknippas med långkok och mustiga grytor. Men.. om man renoverar ett kök med slipdamm och hela fadderullan passar det inte riktigt att stå och göra långkok mitt i alltihopa. Detta var dock inte hela orsaken till varför jag letade ett snabbt recept till middagen ikväll. Anledningen var för att vi ska försöka minska lite på creme fraiche och grädde i all mat vi har(P:s önskemål) och då fick jag bara upp gryta i huvudet, eller tomatsås och pasta och då föll lotten på gryta! Har man tid är givetvis en riktig gryta med vin osv i godare men denna passar utmärkt en vardag är tiden är knapp, vädret är ruskigt utanför fönstrena och man vill äta något som stavas hälsosamt. 
 
4 portioner:
500 g lövbiff
3 morötter
1.5 msk vetemjöl
1 st purjolök
5 st champinjoner
8 st kryddpepparkorn
4 st lagerblad
1 tsk kinesisk soja
4 dl vatten
1.5 msk kalvfond
Cayennepeppear
Ev. lite salt och svartpeppar.
 
 
Gör såhär:
Skär köttet i strimlor. Skala morötterna och skär i tunna ringar, gör likadant med purjolöken.Dela champinjonerna i bitar. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta/stekpanna. Fräs i någon minut, tillsätt sedan mjöl,morötter, purjolöken, champinjoner, kryddor, vatten, soja och fond. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Servera sedan till kokt potatis/ris och inlagds rödbetor till.


Kommentera här: