PARMALINDAD SPARRIS MED CITRONDIPP OCH ROSTADE PINJENÖTTER





Då har ännu en grym helg avvärkats. För min del har helgen varit lite av en förrätt till veckan som kommer. Huvudrätten i veckan är fjällstoppar och after ski i bästa sällskapet! Därför passar det allra bäst att bjuda på just en förrätt dagen till ära eftersom vi fortfarande är i början av veckan och kan behöva något att längta efter till helgen som är här fortare än du anar. Tror dock inte att vi kommer få avnjuta denna förrätt i fjällen tyvärr.. Parmalindad sparris är en sann klassiker som tapastillbehör eller som förrätt men här med en ny och lite fräschare touch som iallafall passar min smak alldeles utmärkt
!

INGREDIENSER 4 port:
300 g färsk grön sparris
8 st skivor parma
0.5 -1 dl pinjenötter
Citrondipp:
1 dl creme fraiche
0.5 tsk finrivet citronskal
0.5 krm flingsalt
0.5 krm vitpeppar
TO DO:
Skölj sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter så den precis blir lite mjuk-absolut inte blaskig. Låt rinna av. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg. Linda skinkan runt sparrisarna så de blir som små buketter.
Blanda samma ingredienserna till citrondippen och lägg en klick av den på tallriken tillsammans med sparrisbuketten och rostade pinjenötter. Dekorera med lite rivet citronskal och persilja.

Kommentera här: