HÖSTIG KÖTTFÄRSSOPPA-VECKANS SNABBA


Hösten är här och sopporna med den. Var ute och gick en promenad efter jobbet nu ikväll när det under en stund var uppehåll efter allt regn idag och insåg att marken börjar bli gul av alla löv som fallit. Hur gick det till? Det var ju nyss sommar! Men efter denna sommaren tycker jag att det ska bli mysigt med en fin höst och jag hoppas att den inte blir för mörk för fort. Vår och sommar görs det väldigt lite soppa här hemma men under höst och vinter blir det nästan en gång i veckan och denna soppan är en av mina favoriter! Efter diskussioner om soppor i min omgivning har jag fått reda på att det är flera som aldrig ens har provat på att göra en soppa, därav är det ännu viktigare att förmdela soppiga recept!


Du behöver:

Nötfärs
Purjolök/gullök
1 st vitlöksklyfta
Morot
1 st röd paprika
Vatten
Krossade tomater
1 tärning kött eller grönsaksbuljong
Sambal oelek
Soja
Balsamvinäger
Salt, peppar, timjan, paprikapulver


Gör såhär: Bryn färsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater,lite vatten, buljong lite soja och sambal oelek. Låt puttra i ungefär 15 minuter. Salta och peppra. Riv morötter grovt. Tillsätt de rivna morötterna, grovhackad paprika och  en skvätt balsamvinäger. Salta och peppra efter tycke. Om det är så att du upplever smaken som lite åt de beska hållet, tillsätt då även lite socker och rör runt- det gör stor skillnad och det krävs inte mycket. Servera tillsammans med focacciabröd.