GRYM GRYTA MED FLÄSKFILÈ OCH ÖLKORV





Grym gryta.
Många tror att en gryta är svår och krävande men så behöver det inte alls vara. Man kan välja själv vad man vill och inte vill ha i grytan och resultatet blir ofta väldigt bra ändå. I just denna gryta som vi har gjort idag kan man välja att byta ut/ta bort eller lägga till hur man vill. Detta hade vi i vår gryta idag:

Fläskfilé
Ölkorv
1 gullök
Skogschampinjoner(vanliga går lika bra)
3 vitlöksklyftor
Syltlök
Inlagd saltgurka
Matlagningsgrädde
Kalvfond
En skvätt rödvin
1 tsk Sambal oelek
Färsk oregano
Salt, svartpeppar, cayenne peppar

Skiva fläskfilen i små bitar. Grovhacka lök och champinjoner. Skär ölkorven i bitar och grovhacka vitlöksklyftorna. Stek fläskfile, gullök och champinjoner. Tillsätt sedan vitlök, matlagningsgrädde, en skvätt rödvin,kalvfond,salt, peppar,oregano och sambal oelek. Låt koka några minuter, tillsät sedan syltkök och saltgurkan i grytan.Låt småputtra på svag värme ca 1 timme. Smaka av och krydda efter smak. Servera tillsammans med ris eller pressad potatis och en sallad.