Rabarbermarmelad med rostade pinjenötter

 
 
En av de saker som jag älskar med att stå i köket å greja det är att man kan tillverka ätbara ting som smakar såå gott men ändå är såå enkelt att tillverka. Dagens recept är ett sådant som går in i det facket. Tillverkningsprocessen för detta recept tar 10 minuter från början till slut så vad finns det för anledning att inte ge sig i kast med detta?! Utmärkt gå-bort present. 
Marmeladen passar utmärkt till ost och kex, gärna ostar med mycket smak där de syrliga rabarbersmaken och de rostade pinjenötterna får leva fullt ut. 
 
Ingredienser 2 små burkar
300 g rabarber
2 msk vatten
1/2 vaniljstång
1.5-2 del syltsocker
2 msk pinjenötter
 
Gör såhär: Skala rabarberna och ta bort ändarna. Dela rabarberna i mindre bitar. Lägg rabarberns tillsammans med vattnet i en kastrull och låt koks upp, låt sedan sjuda 1 minut under lock. Dela vaniljstången och skrapa ut innehållet. Tillsätt sedan vaniljen och skyltdockors i kastrullen, koka ytterligare 5 minuter utan lock. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får fin färg-rör ner i marmeladen. Fördela marmeladen i rengjorda burkar, förslut och förvara sedan marmeladen i kylskåp. 
 

Kommentera här: