KIKÄRTSBIFFAR MED TURKISK YOGHURT



Sommaren och grillning i all ära och jag ska verkligen inte klaga men jag har faktiskt inget emot att få laga lite annan mat än tillbehör till grillat (för grillningen sköter sig ju oftast av sig självt). För vår del har det blivit mycket fisk och kött på grillen och jag har också längtat lite efter vegetariska rätter. Härom veckan provade vi på att göra egna kikärtsbiffar och det var inte sista gången vi gjorde det! Det går väldigt enkelt att göra och mättnadskänslan efteråt är inte alls tung och risk att man hamnar i matkoma. Detta receptet kan varmt rekommenderas, och tillbehöre, ja dem kan du variera i oändlighet precis som smaksättningen på kikärtsbiffarna:)
 
4 portioner
800 g kikärtor, inlagda
2 st vitlöksklyftor
Lite vatten
Salt, svartpeppar
Ströbröd (kan uteslutas)
Spiskummin (kan uteslutas)
Citronsaft (kan uteslutas)
 
Tillbehör: Turkisk yoghurt, liba/tortillabröd), sallad, fetaost,tomat, gurka, rödlök,paprika. 
 
Gör såhär: Mixa kikärtor tillsammans med vitlöken. Tillsätt lite vatten samt kryddorna och lite lite pressad citronsaft. Tillsätt lite vatten pö om pö  tills biffarna har en konsistens som gör att du kan forma dem till biffar utan att vara för torra. Vänd biffarna i ströbröd (speciellt om du fått konsistensen väldigt blöt så kan du binda upp den med hjälp av ströbrödet, annars kan du utesluta detta). Stek sedan biffarna i smör eller olja på medelhög värme, ca 5 min på vardera sida. Servera tillsammans med tillbehören ovan eller om du har andra favoriter.