COINTREAUMARINERADE JORDGUBBAR OCH KOKOSGRÄDDE

 
Har en vän som varken äter gluten eller mat som innehåller mjölkprotein och har därför hittat andra lösningar/varianter för att ändå kunna äta gott. Finessen med detta recept är att det innehåller kokosgrädde istället för vanlig vispgrädde. Kokosgrädde är fritt från mjölkprotein och behöver inte vispas utan är färdig att äta som den är.
Denna efterrätt går på ett kick att göra och kan med fördel förberedas. Ett recept som garanterat kommer gå på högvarv i olika former under våren och sommaren här hemma när jordgubbarna dyker upp allt mer!
 
 
(Grundreceptet var för 4 portioner men jag gjorde 8 mindre portioner (se bild). Utmärkt att bjuda på om man är ett större sällskap eller som komplement till buffén eftersom det kan förberedas i god tid i förväg).
 
MARINERADE JORDGUBBAR
750 g färska jordgubbar
2 msk cointreau, likör
Skal från 1/2 liten apelsin
1 msk strösocker
 
KOKOSGRÄDDE
250 ml kokosgrädde
Saft från knappt 1/2 lime
2-3 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär: Dela jordgubbarna på fyra. Blanda tillsammans med cointreau, finrivet apelsinskal och strösocker och rör runt. Låt sedan stå i minst 1 timme i kylen innan servering. 
Kokosgrädden är fast i konsistensen och behöver således inte vispas. Ju mer man rör i den, desto lösare i konsistensen blir den så tillsätt limesaft och vaniljsocker och rör om försiktigt och så kort som möjligt. Smaka av och ha i ev. lite mer av något av ingredisenserna beroende på hur du önskar ha den. Ställ även in denna i kylskåpet så drar den till sig smakerna under tiden den får vila. Stjälp sedan upp jordgubbarna i skålar eller fina glas och klicka kokosgrädden på toppen. Klart att servera!