KYCKLINGGRYTA MED FÄRSK INGEFÄRA

 
 
Så går dagarna och jag hinner inte ens påbörja dagen innan den är slut känns det som. Nu har jag iallafall jobbat färdigt på ett tag framöver och ska låta studierna ta fart och bilda ett nytt liv. Det känns faktiskt så. Allt kommer att bli så annorlunda nu när man ska vara mer ledig samtidigt som man aldrig kommer kunna känna att man är riktigt ledig för att det alltid finns saker att göra som har med skolan att göra. Men jag går in med stor förväntan och förhoppning om en riktigt rolig tid i mitt liv, närmare bestämt fyra år. Framöver kommer nog säkerligen komma upp en del recept anpassade för studenter med tight budget och mindre tid. Även det ska bli spännande! Idag bjuds det på en enkel kycklinggryta med basingredienser men som passar utmärkt en regning trött torsdag!
 
Du behöver:
4 portioner
1 gullök
3 morötter
3-4 kycklingfileér
2-3 dl vatten
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5-2 st hönsbuljongtärningar
ca 5 cm färskriven ingefära
2-3 tsk soya
lite chiliflakes för hettans skull
1 tsk färsk persilja
salt och peppar efter egen smak
 
Gör såhär:
Skala och gullök och morätter. Dela morötterna i stänger och finhacka löken. Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Hetta upp en gryta med smör och fräs kyckling och lök tillsammans. Häll sedan på vatten och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Strö färsk persilja över innan servering. Servera tillsammans med bulgur eller ris.