GRILLAD FETAOST

 
Typisk medelhavsmat som serveras på, om inte alla så iallafall 99% av alla tavernor i Grekland. Enkel förrätt eller gott som tillbehör till maten. Vi har ätit det som förrätt och då räcker det att dela på ett sådant paket nedan på 2 personer och har man något annat tillbehör till såsom bröd eller liknande kan man dela det på fler än så. Viktigt är att inte välja en fetaost som är för krämig. Vi gjorde på apetina 20% (originalet) och då fick vi den bästa likheten till hur den smakar nere kring medelhavet men givetvis varierar smak och tycke så prova er gärna fram tills ni hittar er favorit!
 
GRILLAD FETAOST
1 st fetaost
1 tomat
5 st svarta oliver
1/2 paprika
Olivolja
Flingsalt
Chiliflakes
Oregano
 
Gör såhär: Lägg ut två stycken aluminiumfolier som fyrkanter på varandra. Skiva tomat och paprika, hacka oliverna och lägg detta på det enda foliepappret. Lägg fetaosten över och ringla över lite olivolja, flingsalt, oregano och chiliflakes. Gör kanter av foliet kring innehållet så att vätskan inte kan rinna ur paketet. Gör likadant med det andra foliepaketet runtom samma fetaost men täck nu hela fetaostenm kläm ihop foliet längst upp som en knut. Lägg rakt på grillen och grilla tills fetaosten blivit mjuk eller lägg foliepaketet i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Öppna upp foliepaketet och sedan är det bara att mumsa i sig godsakerna.