CHIAPUDDING

 
Har varit helt off här från bloggen alldeles för länge och var övertygad om att ni har slutat att gå in och kika efter nya recept här men icke-tusen tack för det, som det värmer!! Dessvärre kommer det nog fortsätta att dröja mellan inläggen fram till sommaren då jag har fullt schema all over ända fram till mitten av juni men så snart det finns en lucka kommer jag att uppdatera för det finns en hel drös med recept på lager.

Idag blir det till att bjuda på snackisen just nu-chiapudding. Puddingen är rik på protein och går utmärkt att äta både till frukost som till mellanmål. Det som är bra är att man kan själv smaksätta och välja vätska efter vad man själv önskar och även välja att krydda med valfri smaksättning. Kan alltså varmt rekommenderas och exprimentera fritt!

Chiapudding, 1 portion
2 msk chiafrön
2 dl vätska (kokosmjölk, mandelmjölk, vanlig mjölk ex.)
Exempel på smaksättning (kan uteslutas): vaniljsocker, kanel, kardemumma
Tillbehör: Hallon, blåbär, kokoschips, valnötter, banan m.m.

Gör såhär: Mät upp chiafrön och blanda sedan tillsammans med vätskan. Rör om omedelbart. Ställ in kallt och rör om någon mer gång. Jag brukar göra puddingen kvällen innan och äta till frukost dagen efter men om man inte ar den tiden så gör den åtminstonde 30 minuter innan den skall avnjutas. 

Kommentera här: