HEMMAGJORD PIZZA PÅ LIBABRÖD

Jag kan nog räkna på fingrarna de antal gånger som vi har köpt hem hämtpizza sedan vi flyttade till Göteborg för några år sedan. Anledningen är inte att jag inte tycker att det är gott för en köpepizza kan smaka fantastiskt gott ibland men det är så enkelt och roligt att göra själv och smakar (och är) nyttigare hur man än väljer att göra den. För några veckor sedan gjorde vi den simplaste varianten jag har testat på. Vi använde oss av libabröd istället för att göra/köpa pizzabotten. Ännu bättre är att gräddtiden är mellan 5-10 minuter i ugnen så det enda som tar tid är att välja ingerienser på din pizza! Vi bakade i ugnen på en pizzasten men jag tror att även utan en sådan så skulle man få den krispiga och knapriga botten som man fick av libabrödet.
Du behöver:
Pizzatopping är valfritt men denna gången blev toppingen här hemma följande:
x antal stycken libabröd beroende på hur många du önskar göra.
Tomatsås
Purjolök, salladslök
paprika
Rökt skinka
Vitlök
Riven ost
Champinjoner
Cocktailtomater
Salt, svartpeppar, oregano, basilika
Gör såhär: Dela toppingen i mindre bitar. Bred ut tomatsåsen över libabrödet och toppa med dina ingredienser. Avsluta med riven ost överst tillsammans med kryddorna. Grädda i mitten (nedre delen om du använder pizzasten) av ugnen på 225 grader i 5-10 minuter, tills osten har smält och fått lite färg. Servera tillsammans med en vitkålssallad (recept under kategorin Sallader).
