KLASSISK COLESLAW

 
 
Vilken fantastisk sommar Sverige har i år! Jag jobbar för fullt och hade idag min enda lediga dag denna veckan och hade sett fram emot en heldag ute på havet med båten och på klippor, kanske tom årets första dopp men vaknar istället till en igenmulen himmel, hur orättvist?! Som tur var (tack högre makter) så stjärtade det upp närmare tvåtiden så min nos fick lite sol på sig den också och jag kunde sola ikapp lite. Större delen av sommarens förtäring sköter troligtvis grillen såhär års i de flesta hemmen och här kommer därför ytterligare ett tips på vad som passar till grillat. Antingen kan man byta ut den annars vanliga grönsalladen mot en coleslaw eller så kan man äta endast det som tillbehör. Inget märkvärdigt alls men viktigt är, att använda färsk vitkål istället för vanlig vitkål, kostar endast några kronor extra men smakar såå mycket godare i denna fantastiskt goda sallad! Ett annat tips: Gör en större sats som räcker några dagar framåt och förvara i en bunke i kylskåpet.
 
KLASSISK COLESLAW
400 g färsk vitkål
2 st morötter
2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
Svartpeppar, ca 1 krm.
 
Gör såhär: Strimla vitkålen tunt, skala och riv moroten på den grövre sidan. Blanda vitkålen och morötterna tillsammans med turkisk yoghurt, majonäs, dijonsenap, salt och peppar. Låt stå en stund i kylskåp innan servering. (Kan med fördel förberedas). 
 
 
 
 
 

Kommentera här: