RÄKFROSSA

 
P jobbar kväll på torsdagar vilket automatiskt resulterar i att jag står för maten denna dag i veckan. För några veckor sedan var jag hemma tidigt från skolan en torsdag och fick ett sug efter att baka bröd, varpå jag bestämde mig för att baka farmors tekakor. För att slå två flugor i en smäll köpte jag med mig färska räkor och tänkte överraska med räksmörgås gjort på färskt bröd. Kan det bli mycket bättre? Allt gick som smort och P kom hem i perfekt timing till räksmörgåsarna var dekorerade och färdiga att ätas. Vi åt och åt och åt och mitt upp i allt fixande vaknar jag sedan fredag morgon och inser att resterande tekakor fortfarande ligger på  gallret och "svalnar". Det var med andra ord bara att slänga eftersom de var torrare än torrt, tur var väl ändå att vi fick njuta av två fantastiskt goda räkbakelser, så helt onödigt var inte mitt bakförsök trots allt! 
 
2 st räksmörgåsar
2 st tekakor (recept på hemmagjorda ligger under fliken bröd)
Majonäs
2 st salladsblad
2st ägg
250 g färska räkor
2 msk creme fraiche
1/2 citron
dill
löjrom
cocktailtomater
rödlök
salt
 
Gör såhär: Koka äggen och skala räkorna. Finhacka rödlöken, dela coktailtomaterna. Börja sedan att dekorera smörgåsen. Bred ett lager majonäs på tekakan, lägg sedan ett salladsblad över och därefter skivat ägg runt hela smörgåsen. Salta ägget lite lätt. Sedan är det dags att lägga ett berg med nyskalade räkor med en klick creme fraiche i mitten, därefter fördela tomater, rödlök, dill och lite löjrom här och var. Avsluta med lite pressad citronsaft över smörgåsen och vrid några citronskivor som dekoration. Färdiga att njuta!
 

Kommentera här: