SKINKSÅS MED BROCCOLIPASTA

Ordningen är återställd, jag är tillbaka i Sverige igen! Har haft två veckor i Thailand och allt vad det innebär mellan sol&bad, Pad Thai, Fried rice, Satay och magjsuka på det. Under våra månader i Asien då vi backpackade borde jag ha längtat ihjäl mig efter mer skandinavisk mat än vad jag idag kan minnas att jag gjorde. Denna gången var vi bara borta i två veckor och som jag tröttnade på såväl ris som nudlar och kyckling. Dock blev det mycket skaldjur även på andra sidan jordklotet vilket jag inte lyckades tröttna på som tur är. Men, mottot borta bra men hemma bäst passar även in på matfronten, tillslut längtar man både efter knäckebröd och pasta. Av den anledningen föll det sig naturligt att laga en lunch med pasta idag och det blev ett lite "hittepå" recept efter vad vi hade inhandlat tidigare på morgonen och hade i kylen. En enkel och snabblagad rätt som varmt kan rekommenderas!
6 st mindre portioner:
1 färsk broccoli
1 färsk broccoli
250 g rökt skinka
1 stor gullök
4 champinjoner
1/2 röd paprika
1.5-2 msk ajvar relish
1-2 tsk sambal oelek
2 1/2-3 dl creme fraiche
1 dl mjölk
Salt, svartpeppar
Cayennepeppar
Persilja
Riven morot
Gör såhär: Hacka löken, champinjoner, paprika och skinka i mindre bitar. Fräs löken, champinjonerna och paprikan i en panna några minuter och lägg sedan även i skinkan. Salta och krydda med svartpeppar och cayennepeppar. Sänk sedan värmen något och tillsätt creme fraiche och mjölk, rör om och låt puttra några minuter och tillsätt sedan även ajvar relish och sambal oelek. Koka pastan enligt ansvisningarna på paketet. Dela broccolin i mindre bitar, du kan även använda broccolistjälken. När det är 5 minuter kvar på pastan så lägg även i broccolin och låt koka med de sista minuterna. Smaka av pastasåsen och blanda sedan pasta, broccoli och skinksåsen tillsammans. Garnera med persilja och ät tillsammans med morötter.
