STEKT KUMMEL MED CITRONSÅS

Ber om ursäkt för min frånvaro men dygnets timmar har inte räckt till för mig det senaste. Ny skolflicka, ny pendlare och ny på det mesta denna veckan känns det som. Efter en powerwalk på dryga 1.5 timme i eftermiddags kände jag mig som en ny människa men i en trött människas kropp. Ska iallafall dela med mig utav ett recept som legat och väntat på rätt tillfälle och som nu passar utmärkt när det börjar närma sig helg. En fiskrätt som slår det mesta med tanke dess enkelhet. Få ingredienser och den är färdig inom 20 minuter och smakar supergott, varför motstå? Jag har fått förfrågningar om allt här verkligen är så gott som jag skriver och svaret är JA. Ska då tilläggas att jag självklart inte lägger upp allt som jag lagar utan endast de recept som förtjänar en plats och att delas med så var inte rädda för att det inte smakar som jag skriver. :)
Ingredienser
Kummel för två personer
1 finhackad schalottenlök
Citronpeppar
Salt
Matlagningsgrädde
Fiskfond
Pressad citron
Morot
Färsk persilja
Potatis
Gör såhär:
Inga mått för denna rätt men testa er fram, det kan knappt gå fel. Var försiktig med saltet och fiskfonden för att det inte ska bli för salt smak så är det ingen risk att misslyckas:)
Stek kummeln 2-3 minuter på var sida i en het panna tillsammans med den finhackade schalottenlöken. Peppra med citronpeppar och salt. Lägg upp fisken på en tallrik och gör såsen i samma panna. Häll i matlagningsgrädde, fiskfond och citronsaft i pannan, smaka av med salt och citronpeppar även här. Skala moroten och fördela i smala strimlor. Servera till färskpotatis eller pressad potatis och garnera med persilja över hela rätten.
skriven
Gjorde denna på sejfillé för att jag inte får välja fisk när jag hämtar i hamnen, men det funkade superfint!