CHICKEN NUGGETS MED SESAMFRÖN



Dags för ännu ett smarrigt recept med kyckling. Igår testade vi på att göra egna nuggets men tanken var att panera i sesamfrön istället för ströbröd som är de klassiska. Trots att jag trodde jag hade allt jag behövde för maträtten (vilket inte är många ingredienser) så blev det lite missar på vägen. Sesamfröna hade vi alldeles för lite av så då var alternativ två att panera i ströbröd på de kycklingbitar som inte sesamfröna räckte till. Men, ströbrödet var också slut förrutom mina torkade brödkanter så mitt i matlagningen får jag ställa mig och göra eget ströbröd. Och inte nog med det, den sötsura såsen var det också knapert med men som tur var hade vi ju fått lite prover med HP-sås förra veckan som jag ännu inte har hunnit laga någon mat på så de fick gå åt idag och de passade faktiskt väldigt bra. Amerikansk och fint!


2 portioner:
1 dl bulgur
salt och svartpeppar
2 kycklingfiléer
1 ägg
sesamfrön, ca 1,5-2 dl/ ströbröd om man hellre föredrar det
2 morötter
sweet chilisås /HP sås

Gör såhär:
Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar, salta och peppra. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan vänd i sesamfrön alternativt ströbröd. Stek sedan i lite olija på medelvärme i ungefär 7 minuter på varje sida. Höj värmen sista minuten för att de ska få färg. Skala och hyvloa moroten i längder. Servera kycklingen tillsammans med bulgur, hyvlade morötter och sweet chilisås eller liknande.

Kommentera här: