CURRYRÄKOR MED SKRUVAR

Sjukstuga var det här. Började med att P låg som en död sill i fredags kväll när jag kom hem från en go after work. I måndags låg han kvar i dvala och det var min tur att ligga brevid. Snuva, halsont, frossa, kallsvettningar..., ja, ni vet hur det är. Sådär vidare mycket matlagning har det förstås inte blivit heller när båda är dåliga men innan det satte igång på allvar hann vi testa detta löjligt enkla recept. Gick på ett kick att slänga ihop och var en rolig kombination. Jag köpte en curryplanta när jag var och handlade färska kryddor för någon vecka sedan och planterade på terassen och den användes för första gången till denna rätt. En rolig krydda som jag ska undersöka och testa mycket i sommar förhoppningsvis! Jag har aldrig tänkt räkor och curry som en bra kombo men det fick jag bokstavlig talat äta upp!
2 portioner:
250 g skalade räkor
1/2-1 tsk smör
1/2 gullök
1 tsk curry
1 dl creme fraiche
Färsk dill,( ca 2-3 msk)
(1-2 tsk finhackad curryört)
(1-2 tsk finhackad curryört)
Pasta för två portoner
Salt och peppar
Gör såhär:
Gör såhär:
Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en panna och fräs curry (och eventuellt finhackad curryört) i smöret. Tillsätt räkorna och fräs i ca. 1 minut. Blanda ner creme fraiche och smaksätt med dill, salt och peppar. Rör samman allt och servera det är bara att servera!