SAFFRANSGRYTA

Jag lever fortfarande även om ni börjat tvivla. Jag har inte haft något nyårslöfte men har ändå tänkt att ha ett rimligt mål med mitt bloggande vilket är att göra iallafall minst tre inlägg i veckan för det känns som ett rimligt mål, trodde jag. Nu har jag inte hunnit mer än ett på en vecka, men jag lovar- det ska bli bättring för jag har massor utav goda recept att dela med mig av.
Idag tänkte jag bjuda på en saffransgryta med fisk som vi lagade för någon vecka sedan här hemma. När jag lagar fisk brukar det oftast bli fisksoppa eller fisk i ugnen men denhär gången gjorde vi en gryta med fisk och den var såå god! En av ingredienserna i grytan är saffran så redan där är ju receptet ett vinnande koncept. Ett annat plus med denna rätt förutom att den var vansinnigt god var att det gick väldigt snabbt att slänga ihop och det var lika gott att äta dagen efter. Bilden är kanske inte den bästa men det smakade desto godare!
4 port.
4 port.
INGREDIENSER
4 st schalottenlökar/1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk smör
1 kuvert saffran(1/2 g)
1 burk med krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde/creme fraiche
salt och vitpeppar
Chiliflakes om man tycker om lite sting
400 g valfri fisk
100 gram skalade räkor
1 näve sockerärtor
Dill
10 svarta oliver
1 dl rostade mandelspån
Tillbehör: Bulgur, råris, spagetti eller quinoa
GÖR SÅHÄR:
Tillbehör: Bulgur, råris, spagetti eller quinoa
GÖR SÅHÄR:
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn lök, vitlök och paprika i smöret någon minut i en gryta. Strö över saffran, tillsätt krossade tomater och grädde/creme fraiche. Låt allt koka upp och tillsätt lite salt, peppar och eventuellt chiliflakes. Skär fisken i tärningar och lägg ner i grytan, låt sedan sjuda några minuter. Lägg i finhackad dill. Smaka av och krydda tills du blir nöjd. Precis innan servering, vänd ner skalade räkor,oliver och sockerärtor i grytan och strö över lite mandelspån.