VECKANS SNABBA- FYLLDA TORTILLABRÖD I UGNEN


 
Ny fullproppad vecka väntar. Tillbaka like old times till Avalon några dagar med bästa J. väntar för min del.  Låter som ett säkert kort. Helgen var lugn men naggande god. Gick ut starkt med ett besök på Fiskekrogen i bra sällskap i fredags- den som bor i närheten av Göteborg och gillar fisk och skaldjur är ett besök på Fiskekrogen och skaldjursbuffén ett måste! Kan äntligen också säga att jag är frisk och har kunnat träna både lördag och söndag morgon-äntligen!
Men. Nu är det nya dagar att sätta tänderna i. Kanske har ni som jag fullt upp denna veckan och behöver ett bra, snabbt och enkelt recept som tillsammans med dessa egenskaper även är en proteinrik näringskälla. Det är mitt egna hittepårecept som jag slängde ihop av lite skåprens i veckan, Man kan ta vad man har hemma helt enkelt, det blir nog gott vad som, min variant blev denna veckan följande:


Emmas fyllning:
Tortillabröd, antal beroende på hur många rullar du ska göra
Fryst spenat (färsk är såklart ännu godare)
Kycklingfilé
Svamp- champinjoner, trattkantareller m.m.
Gullök
Vitlök
Creme fraiche
Salt, svartpeppar, cayennepeppar
Riven ost till garnering
(Har man fetaost i hade det nog varit jättegott tillsammans min fyllning men det hade jag inte hemma)
 
Gör följande:
Skär kycklingen i små strimlor. Hacka svamp, lök och vitlök. Fräs kyckling, lök, vitlök och svamp i en panna. När de har fått fin färg så tillsätt även spenaten. Om du använder fryst spenat så låt den tina helt och krama sedan ut vattnet innan den läggs i stekpannan så blir det inte så blött. Låt fräsa tillsammans ytterligare några minuter, tillsätt sedan en klick creme fraiche och rör om. Det ska vara en ganska fast konsistens på fyllningen så ta inte mycket creme fraiche. Rör runt och smaka av, krydda mer om det behövs. Fördela sedan upp fyllningen i en stringa i varje tortillabröd och rulla sedan ihop dem. Lägg i en smord form och garnera med lite riven ost överst. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader tills osten har smält och de har fått en fin färg. Servera tillsammans med en god sallad. Dessa går även alldeles utmärkt att frysa in!