UGNSBAKAD RÖDTUNGA MED HUMMERSÅS

Hoppalopp. Äntligen helg igen och jag är ledig! Hoppas på att bli helt frisk så jag kanske kan komma iväg träna lite, hade varit en bra start men vi får väl se. Helg är i vilket fall lika med god mat. Förra fredagen lagade vi något galet gott. Om man är två stycken och hjälps åt i köket då kan man slänga ihop en grym måltid(eller tvårätters tillochmed) på bara ett kick. Det gjorde vi. Det blev rödtunga med hummersås och pressad potatis- detta kan varmt rekommenderas!
Ingredienser:
2 fileér a 100 g/st rödtunga
2 små schalottenlökar
Matlagningsgrädde 3 dl
Hummerfond 2 msk
Dill
Salt, vitpeppar och citronpeppar

Gör såhär:
Skala och koka potatis. Krydda fisken med salt, vitpeppar och citronpeppar. Stek fisken i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida, lägg sedan fisken åt sidan. Gör såsen i pannan- blanda samman matlagningsgrädde, hummerfond, dill och lite citronpeppar. Snåla inte med såsen för det är den som ger smak. Lägg sedan fisk och sås i en ugnsfast form eller som jag i portionsformar. Ställ in i mitten av ugnen ca. 10-15 minuter på 150 grader. Servera tillsammans med pressad potatis och lite sallad. Toppa gärna me dlite färska räkor.