FARLIGT GOTT MED PASSIONSFRUKT



Då ska jag försöka kompensera min frånvaro med ett fantastiskt gott och superenkelt recept idag. Snabbare och enklare tårta kan man nog knappast göra med ett resultat som är så gott som detta är. Receptet är egentligen resultatet av ett misslyckande. Men som ni vet- inget ont som inte har något gott med sig, och OJ vad gott detta blev! Receptet från början var en vit chokladmousse som skar sig och till följd av detta blev det en egenpåhittad variant av topping på tårtan av min syster och nu i efterhand var det nog lika bra det. Passar lika bra att bjuda på ett kalas som till efterrätt en kväll i gott sällskap!

Du behöver:
300 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
250 ml vaniljsås ( ett paket)
1,5 dubbeldaim
3 passionsfrukter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Vispa ägg, kakao och mandelmassa till en slät smet med elvisp. Häll i en ugnssäker form med avtagbara kanter och grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Låt sedan svalna. Vispa vaniljsåsen och grovhacka daimen. Rör ner daimbitarna i vaniljvispen och häll över mandelmassabotten i formen. Ställ in i frysen i minst frya timmar innan servering. Vid servering gröp ur passionsfrukt och lägg som ett lager över tårtan. Färdigt att servera!

Kommentera här: