FYLLT KINDERÄGG MED VIT CHOKLADMOUSSE

 

Ber om ursäkt för min totala frånvaro den senaste tiden men att leva ett "vanligt" liv samtidigt som man pluggar till två tentor med några dagars mellanrum går inte ihop, man får prioritera och då var det bloggen som tog stryk denna gången. Och värre blir det för imorgon beger vi oss till Thailand i två veckor- sååå skönt! Men var inte oroliga, jag har förberett några inlägg för er så att ni inte blir utan i två veckor till. Men idag ska jag bjuda på troligtvis det finaste och enklaste receptet under påsktider, nämligen ett kinderägg som man fyller med vit chokladmousse och toppar med lemoncurd. Det tar inte längre tid än ca. 15 minuter att slänga ihop och är i princio omöjlig att misslyckas med. Dessutom är ju chokladmousse väääldigt gott och det sätter ju inte denna desserten i sämre dager. Så, oavsett om ni är händiga i köket eller ej, detta kan ni göra!! Glad påsk på er!
 
Till 8 portioner behöver du:
8 st kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, (10%)
1 msk lemoncurd
 
Gör så här:
Använd en liten sked och skär bort toppen på kinderägget. Hålet behöver vara såpass stort så att du får ut leksaken från ägget. Placera sedan äggen i äggkoppar. Smält den vita chokladen antingen i vattenbad eller i micro. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt. Rör sedan ner både grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röa för mycket för då blir den lätt lös i konsistensen. Fyll sedan kinderägget med den vita chokladmoussen med hjälp av antingen en sprits eller sked. Jämna till toppen på moussen och ställ sedan in de i kylskåp i minst 30 minuter. Ta fram äggen i rumstemperatur 10 minuter innan servering och toppa med en klick lemoncurd (så det ser ut som gulan på ägget. 
 
 
 

Kommentera här: