BARNTÅRTA TILL BABYSHOWER ELLER BARNKALAS

 
 
Jag ska villigt erkänna att tårtor är inte min starka sida just när det kommer till att dekorera men den här gången tycker jag verkligen att jag fick till det ganska så bra. Syftet som tårtan gjordes var till en babyshower av en liten pojke som vi alla ivrigt väntar på men den kan likaväl göras till ett dop, barnkalas eller liknande. Ska tilläggas att så snart man börjat hugga in i tårtan så falerar den ganska snabbt (kanterna av kit-kat ramlar) men väl värd att vila ögat på innan! Många skräms nog av att göra en annan variant av tårta än en rund hederlig gräddtårta, faktum är att det är inga svåra moment i denna tårta alls med tanke på resultatet så detta recept kräver ingen expert, däremot kan det vara bra med två extra händer vid själva byggprocessen. 
 
BARNTÅRTA/BABYSHOWERTÅRTA
Dekoration
1 badanka
1 docka
2 tårtbottnar naturella
Blå marsipan
2 paket minimarshmallows
Pärlemokulor
Blå dekorationskulor
ca 28 st kit kat
snöre
 
Fyllning lager 1
2 dl grädde, vispad
1 burk karameliserad mjölk/ en burk kondencerad mjölk som kokat i 4 timmar
ca 2 dl riven nougat
 
Fyllning lager 2
450 g tinade hallon
ca 2 dl grädde, vispad
1 marängbotten
 
Gör såhär: Lägg båda naturell botten på en plåt/slät yta brevid varandra. Skär av kanterna så att de båda går att bygga ihop till en helhet (se bild nedan). Lägg på fyllning nummer 1.
 
Fyllning nummer 1: Blanda ner den karameliserade mjölken i grädden och bred ett lager över botten på tårtan. Riv nougat i grova bitar som ett lager över fyllningen. (Tips: Lägg nougaten i kylskåp så att den är kall när du ska riva den, då klibbar den sig inte). Lägg på naturell botten på tårtan och gå till fyllning nummer 2.
 
Fyllning nummer 2: Mosa de tinade hallonen med gaffel och blanda med vispad grädde. Bred på ett lager och toppa med att smula grova bitar av maräng som ett lager på fyllningen. Avsluta med sista lagret av den naturella botten. Sedan är det dags att dekorera tårtan.
 
Dekoration. Kavla ut marspianen så att den täcker toppen av tårtan. Gör små hål så att dockan och ankan får plats på önskade ställen så att de sitter fast och inte ramlar. Gör sedan "sarjen" med kit kat runt hela tårtan. Här behöver ni nästan vara två för att de inte ska ramla ner hela tiden. Bind sedan fast "sarjen" med ett snöre. Lägg på "badskummet" i form av minimarshmallows i tårtan så som du själv önskar. Dekorera med pärlemokulor och blå dekorationskulor som agerar "badsalt".
Om ni önskar att skummet ska tippa över "badkarskanten" så som jag gjorde på bilden (kan uteslutas om man vill) så lägg några marshmallows i micron så de blir mjuka och använd sedan dem som "klister" med andra marshmallows så att de hänger ihop över kanten. Sedan är den klar! :) Lycka till!!
 

1 Maria:

skriven

Jättefin tårta! Tack för inspiration och bra fyllningsrecept! ☺️

Kommentera här: