MASTIG CHOKLAD-CHEESECAKE MED BAILEYS
10 timmar innan tillverkningen av tårtan börjar på riktigt:
Steg 1: Chokladgrädde (görs dagen innan cheescake:en)
200 g mörk choklad
6 dl vispgrädde
1 dl Baileys (original eller mint)
Gör så här: Lägg i grädden och baileys i en kastrull på låg värme, den får absolut inte börja koka för då skär sig grädden när den ska vispas vid ett senare moment. Dela sedan chokladen i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält, hela tiden på mycket låg värme. Häll sedan upp den i en skål och ställ i kylskåpet i minst 10 h.
Efter 10 timmar:
Nu behöver du ha tre stycken bunkar för att göra själva cheesecaken.
Steg 2:
6 äggvitor
6 äggvitor
Vispa äggvitorna till ett vitt ganska hårt skum med elvisp.
Steg 3:
6 dl chokladgrädde (den du smälte på plattan för 10 timmar sedan).
Vispa grädden ganska hård.
Steg 4
6 äggulor
4 dl socker
200 g philadelphiaost
1 tsk bourboun vaniljpulver/2 tsk vaniljsocker
Steg 3:
6 dl chokladgrädde (den du smälte på plattan för 10 timmar sedan).
Vispa grädden ganska hård.
Steg 4
6 äggulor
4 dl socker
200 g philadelphiaost
1 tsk bourboun vaniljpulver/2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Börja med att vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao i smeten och vispa tills allt är väl blandat. Avsluta med att vispa ner philadelphiaosten tills smeten är helt slät och inga klumpar av osten finns.
Steg 5
Dags att göra kakbotten.
200 g digestivekex
50 g smör, rumstempererat
Blanda samman och tryck sedan ut botten i en rundad form med avtagbara kanter.
Steg 6
Steg 5
Dags att göra kakbotten.
200 g digestivekex
50 g smör, rumstempererat
Blanda samman och tryck sedan ut botten i en rundad form med avtagbara kanter.
Steg 6
Vänd ner chokladgrädden (steg 3) i smeten med äggulor och philadelphiaost bland annat (steg 4). Blanda väl och vänd sedan ner den vispade äggvitan i buneken (steg nummer 2). Täck kakan med folie och ställ in i kylskåpet i minst ett dygn innan servering så den absolut hinner frysa helt. Vid servering, toppa gärna med några rejäla nävar center.