PANERAD PERSILJEKYCKLING MED BLOMKÅLSPURÉ- VECKANS SNABBA

 
Som många av de senaste inläggen får jag be om ursäkt för min frånvaro. Tentaplugget är här igen och det är två tentor som ska avverkas nu inom loppet av 2.5 vecka så slutspurten för mitt första år som student känns löjligt nära (sedan är det bara 3-4 år kvar..). Kan iallafall glädja er med att jag under tiden som jag inte varit aktiv här ändå har hunnit bunkra upp med en hel del smaskiga recept att bjuda på den närmaste tiden så ni har något att längta efter. 
Som jag skrev häromdagen så testade vi en matpåse förra veckan och med den kommer recept, vissa helt nya för oss, andra lite modifierade från hur vi brukar göra men det är väldigt kul att testa nya recept att mixtra med. Idag tänkte jag bjuda på ett recept ifrån matkassen med kyckling som varmt kan rekommenderas! Det smakade väldigt gott och speciellt när solen lyste och varma vindar fläktade samtidigt. Ser kanske ut att vara lite krävande men receptet kommer in under kategorin veckans snabba eftersom det går på max 30 minuter att slänga ihop!
 
2 portioner
300 g Kycklingfilé
 
1/ citron
1/2 kruka färsk persilja
Pankoströbröd (japanskt ströbröd som ger den extra knapriga ytan man inte riktigt når fram till med vanligt ströbröd)
2-4 potatis, beroende på storlek
1/2 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 dl mjölk
1 tsk finriven muskotnöt (kan uteslutas)
1 själk blekselleri
1 tomat
 
 
Gör såhär:
Blomkålsmos; Skala och tärna potatisen och fördela blomkålen i mindre bitar. Låt koka tillsammans i lättsaltat vatten tillsammans med en hel skalad vitlöksklyfta. Låt potatisen och blomkålen rinna av och mosa den med en visp, tillsätt 1 msk smör, 1 1/2 dl mjölk och lite finriven muskotnöt och vispa hastigt till en fin puré. Om du önskar ha den helt slät så använd elvisp, vi mosade lite grovt så det fortfarande var lite bitar här och där. Smaka av med salt.
 
Persiljepanerad kyckling; Hacka persilja, riv citronskal och blanda detta tillsammans med pankoströbrödet. Dela kycklingfilén i bitar, ca 5-6 stycken på längden, salta och peppra kycklingen och vänd o den i panko-persiljeblandningen så filén täcks. Värm en panna med smör/olja och lägg i kycklingfiléerna när pannan är riktigt het och stek kycklingen tills den får fin färg. (sänk ev. värmen något och låt den bli klar på svag värme om den får för mycket färg). 
 
Servera en sallad med klyftad tomat och finhackad blekselleri till.
 

Kommentera här: