HEMMAGJORD GLASS UTAN MASKIN- LEMONCURD

 
 
 
Så har jag rivat av ännu en variant av den fantastiska kondencerade mjölkglassen. Eftersom det går så himla snabbt att göra och garanterat alltid blir god är det bara att välja hur man önskar den ska smaka själv och smaksätta den därefter. Denna gången gjorde jag något så enkelt som bara röra ner en burk med lemonvurd, är man redig kan man givetvis göra den själv men jag köpte en burk denna gången. 
 
Ca. 10-12 portioner
5 dl vispgrädde
1 burk kondencerad mjölk
1 burk lemoncurd
Dekoration: Rivet apelsin och citronskal
 
Gör såhär: Vispa grädden tills den är fluffig och fast. Blanda försiktigt ner den kondencerade mjölken och därefter lemoncurden. Lemoncurden kan ge lite klumpar av sig och om man vill undvika dessa och ha en helt slät glass kan man mosa lite lätt med en trägaffel eller liknande och röra runt ytterligare en stund. Lägg sedan i en form med avtagbara kanter och låt stå i frysen minst 6 timmar innan servering. Riv lite citron och apelsinskal över som dekoration innan den serveras. 
 
 

Kommentera här: