HALLONGROTTANS CHOKLADDRÖM

 
Jajjamensan, äntligen har hon fått baka igen! Eller fått och fått, hon har gjort det iallafall, allt för att inte sätta sig med skolböckerna. Aldrig har lägenheten varit så städad som nu heller. Men denna gången var det värt det, smaklökarna dansade segerdansen både före och efter första respektive sista tuggan. Som Jens hade sagt ( eller Ronny för den delen)- det smakade restaurang! För alla som älskar choklad i kombination med mastighet och seg konsistens, här har ni mött vinnaren i denna kategorin. Väääääl värt att bepröva!
 
Du behöver:
150 g smör
100 g mörk choklad
100 g nutella
3 st ägg
3 dl råsocker
4 msk kakao
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 Hackade hasselnötter till garnering
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smöret i minde bitar och smält i en kastrull. Blanda sedan ner chokladen och nutellan och rör om tills chokladen helt har smält. Obs, det ska inte koka! 
Vispa ägg, råsocker, kakao och sirap fluffigt och vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd sedan även i smör och chokladsmeten och vispa ytterligare lite till. Lägg sedan ett bakplåtspapper i en avlång form och fyll den sedan med smeten. Hacka hasselnötterna och lägg på toppen av chokladsmeten. Grädda sedan i mitten av ugnen 30-50 minuter, beroende på hur tjockt lager du har gjort. (min var inne i 50 min men i grundreceptet står det 30 min). Låt sedan svalna helt, gärna över natten och servera sedan tillsammans med nyvispad grädde eller en kula vaniljglass.
 
 

Kommentera här: