LOVE IS IN THE AIR

 
 
Så var det alla hjärtans dag-dags igen. Jag har aldrig riktigt firat det så. Pappa brukar alltid leverera en ask med chokladhjärtan till "hans tjejer" men mycket mer än så har det inte varit hos oss vill jag minnas. Inte heller sedan P kom in i bilden. Första året åkte han till Australien i ett halvår och jag var kvar hemma, inte vart väl det en särskilt romantisk alla hjärtans-dag inte. Sedan har det bara inte blivit, P:s motto har varit att vi har alla andra dagar om året att visa kärlek på så det behövs inte en sådan dag. Nåval, lite sanning ligger det väl trots allt i det men jag är ju å andra sidan en person som älskar att ta alla tillfällen i akt att fira. Inte med presenter, hellre isåfall någon uppvaktning såsom en blomma eller en god middag. Men det är bara jag det. Vi får väl se om jag hinner knåpa ihop något ätbart tills på torsdag här hemma. Här kommer iallafall ett bra tips på att bjuda nära och kära på under en dag som 14/2, eller vid annat firande tillfälle som födelsedag eller vad annat det kan tänkas vara. Perfekt att förbereda innan när tid finns och alltid uppskattad!
 
1 tårta:
Botten:
150 g mandelspån
1.5 dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 st äggvitor
 
Fyllning/topping
0.7 dl strösocker
4 st äggulor
2.5 dl vaniljvisp
2 dl kesella hallon
2 st dubbeldajm (spara 1/5 till garnering)
 
Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Mixa mandelspånen fint med hjälp av en mixer eller en mortel. Blanda sedan mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum med hjälp av en elvisp och vänd ner dem i mandeln. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt botten sedan kallna men låt den vara kvar i formen.
Vispa strösocker och äggulor till en pösig smet. Vispa vaniljvispen ch blanda sedan i kesellan i vaniljvispen. Hacka dajmen och blanda i äggsmeten. Vänd sist ner vaniljvisp/kesellablandningen.Häll smeten över tårtan och garnera med hallon och hackad dajm. äck formen och frys tårtan i minst fyra timmar.
 

Kommentera här: