MAMMAS HEMMAGJORDA ÄPPELPAJ

 
Varför äter man inte äppelpaj oftare? Äpplen finns ju året om, även om det inte finns i våra trädgårdar mer nu under hösten. Jag hade tillochmed glömt av hur gott det var med äpplepaj tills förra helgen när vi var hemma hos mina föräldrar och blev bjudna på detta. Denna gången, de sista äpplena från trädet på trädgården. Det finns ju massor av recept på en äppelpaj och alla är säkerligen goda men jag tänkte bjuda på mammas enklaste recept på denna skönhet som går på ett litet kick att slänga ihop och är sådär frasigt god tillsammans med de mjuka och varma äpplena. Varsågoda!
 
Du behöver:
4-6 st äpplen
lite kanel
100 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk grädde
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Dela äpplena och skär båtar av dem. Lägg i cirklar i en smörad och bröad form för att få ett fint mönster. Strö lite kanel över äppelbitarna i formen. Koka sedan ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn i en kastrull till en smet. Bred sedan detta över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
 

Kommentera här: