INFÖR HELGEN

 
Med risk för att låta gammal men.. Tiden bara rusar förbi. Inte på ett dåligt sätt alltid, helgen kommer ju snabbare än man tror på det viset, men iallafall. Nästa helg är det redan 1:a advent och då kommer julen vara här på riktigt. Det innebär julklappshandling, julbak, pyssel, julmusik, tända ljus, mycket julmys med andra ord. Kanske börjar stressen för många redan denna helg, förrutom alla som är i Stockholm på SHM då såklart (avundsjuk!!), där står tiden troligtvis inte still. 
Jag tänkte idag påminna och tipsa inför helgen vad som kan tillagas från mitt receptregister för att underlätta för er, påminna om gamla godingar som kanske fallit bort då det publicerades för länge sedan. Jag har valt fram mina favoriter som passar på helgen ur mina egna recept!
 
Ha en trevlig helg och njut av vad som än står på schemat!
 
Förrätter:
Gambas (heta räkor i ugn)
Fylld avocadohalva med löjrom (och havets läckerheter)
 
Huvudrätter:
Vegetariskt: Lyxigaste snabbmaten med havets guld (Färsk pasta och kantareller)
Fisk/skaldjur: Moules marinieres (vinkokta musslor)
                   Ugnsbakad rödtunga med hummersås
Kött: Fläskfilégryta med svamp och råröda lingon
        Grekisk pytt (hela rätten tillagas i ugnen samtidigt, smidigt och fantastiskt gott. Såsen är pricken över i:et)
Efterrätt: Vit chokladmousse med hemlig smaksättare
             Magisk glass (Inte ens Ben & Jerryglassen går upp mot denna..!)
 
Söndagsbestyr: För dig som har tid över i helgen och vill bunkra upp eller känner att det drar i mat-och bak-nerven kommer här lite tips på vad du kan pyssla med:
Årets första julskinka (går på ett kick)
Tillaga någon av grytorna här på Hallongrottans
Surdegsbrödet skållad råg (godare än något annat bageribröd, garanterat! 
4X rågbröd
Fullkornsfrallor
 
 
 
 

Kommentera här: