BBQ RIBS PÅ AMERIKANSKT VIS
Sommarens bästa långkok. Då är det inte några mustiga grytor utan de får bannemje vänta till hösten. På sommaren ska grillas de som grillas kan och långkok kan man inte få för många av. Därför var vi i Saluhallen häromdagen och köpte bbq ribs och diverse tillbehör som man bör ha för att de ska bli så gott som möjligt. Tålamod och lite framförhållning och du har den godaste måltiden för sommaren bortsett från alla skaldjur. Låt er inte skrämmas för att aldrig ha gjort något liknande förut för de hade inte vi heller men det är väldigt svårt att göra fel så det är brara att köra på! 
 
Ingredienser för 6 portioner:
3 kg spareribs
Senap för marinad
Rub (=torr mariand som en kryddblandning. Vi köpte färdig i saluhallen men man kan göra egen också)
 
Coleslaw
7 dl vitkål
1 morot
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
salt, vitpeppar och svartpeppar
 
Du behöver också:
En grill
Hickory flis (finns att köpa på samma ställen som man kan köpa en grill på)
 
Gör såhär:
Dag 1. Marinera benen i senap (senapssmaken kommer inte fram utan förbättrar bara grillningen). Gnid in benen i rubbern och täck sedan benen med plastfolie och ställ i kylskåpet i ett dygn. 
Dag 2. Ta fram ribsen i rumstemperatur en stund innan tillagning. Blötlägg hickoryflisen i 30 minuter innan användning och sätt på grillen i god tid så den kommer upp i 100-110 grader.
Grillning på gasolgrill: När du fått upp temperaturen till 100 grader så ha på en brännare och lägg på spareribsen och hickoryflisen på aluminiumfolie brevid spareribsen. Grilla sedan i 3-4 timmar och öppna inte locket på grillen. Det ska ryka ur grillen. 
 
Grilla med klotgrill eller liknande: Lägg kolen på ena sidan och grilla köttet på andra sidan av grillen.  Lägg sedan hickoryflisen på aluminiumfolie och lägg över kolen. Grilla sedan i 3-4 timmar och öppna inte locket på grillen. Det ska ryka ur grillen. 
 
Servera tillsammans med hemmagjord coleslaw och/ eller pommes frites.

 

Kommentera här: