GRATINERAD HUMMER TILL NYÅRSMIDDAGEN

 

Nu är det inte lång tid kvar tills det är dags att skåla in det nya året. Summerar 2012 som ett bättre år och ser fram emot 2013 med stor förhoppning och förväntan! Förra året stod vi för nyårsmiddagen och då bjöds det på hummer till förrätt vilket jag varmt kan rekommendera för nyårsmiddagen i år. Det går snabbt att göra, kräver inga mästerkocksskills och känns som ett bra avslut på året och en lovande start på det nya året. Hummer förknippas för min del med något lite extra, det är inget som lagas varje dag hos oss men är det nyår så är det och då ska det firas! Bjud på detta och varken ni eller era gäster kommer bli besvikna! Gott nytt år!

4 portioner:
2 st kokta humrar
100 g rumstempererat smör
4 st vitlöksklyftor
2 msk färsk hackad rosmarin
rivet skal och saft från 1 st citron
2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela humrarna och gröp ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet även där. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera tillsammans med varm baguette eller nygräddat bröd.

Kommentera här: