ITALIENSK TAGLIATELLE MED RÖKT LAX OCH FÄRSK SPENAT-VECKANS SNABBA



Hoppas att helgen varit bra. För min del har det varit jobb hela helgen samt lugna kvällar för ovanlighetens skull. Varje vardagskväll i veckan var uppbokad så lugna hemmakvällar denna helgen var behövligt för min del. I torsdags var vi på Tomas Ledin med Avalongänget- vilken show! Riktig gubbrock men sååå bra! Kan varmt rekommenderas för er som inte har sett den ännu och tycker om hans låtar, tror han gick igenom varenda gamla going. Men nu till veckans snabba rätt som idag är en pastarätt. Få ingredienser men av bra kvalité som är färdigt på 15 minuter. Kan det blir mycket bättre?

Ingredienser för fyra ganska små portioner:
Pasta av bra kvalité för fyra portioner (se bild på pastan nedan som jag använder, den är jättegod, finns att köpa på Willys)
200 g rökt lax
1 pakt philadelphiaost original (200 g)
150 g färsk spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan enligt ansvisningarna på paketet. Hacka lök och vitlök fint och fräs i en stekpanna. När löken börjar få färg så rör ner den färska spenaten pö om pö. Om det blir torrt i pannan så tillsätt lite vatten. När spenaten har dragit ihop sig och löken har fått fin färg så rör ner philadelphiaosten så den smälter. Rör sedan även ner den kokta pastan och laxen som är skuren i små bitar, salta och peppra. Servera och njut!