FYLLD AVOCADOHALVA MED LÖJROM



Denna underbara lilla feta och goda. Avokado är inte bara gott utan också väldigt nyttigt. Den innehåller mycket fett, av de goda slaget, som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Fettet i avokadon är också bra för hjärnan och huden.
Man kan variera avokadon i oändlighet. Antingen i sallader, i matlagning(ett av mina favoritrecept med avokado i kommer snart), till toast, som mellanmål till keso och nu ska jag avslöja min absoluta favorit när det kommer till avokado- fylld avokado med löjrom. Detta är min näst bästa favoritförrätt!

Du behöver:
Mogen avokado
Creme fraiche
Vitlök
Rödlök
Dill
Löjrom
Räkor
Ev. lite salt och svartpeppar
 
Gör såhär:
Finhacka rödlök. Blanda creme fraiche med lite rödlök, dill, pressad vitlöksklyfta, skalade räkor och lite löjrom. Smaka av och tillsätt mer av någon del. Dill och löjrom brukar vara de som man har fegat mest med. Låt gärna denna stå en stund om det finns tid för då smakar den än mer senare. När det är dags att äta: dela avokadon på mitten och ta ur kärnan. Fyll avokadon med röran och toppa med en klick löjrom, någon räka, lite rödlök och dill.