Morotskaka





PUH! Ligger hemma med snuva,skallebank och diverse saker. Så tråkigt att bara låta dagarna passera utan att man får något gjort. Igår kände jag mig äntligen på bättringsvägen så jag bestämde mig för att göra en morotskaka. Ibland glömmer man av hur gott det faktiskt är med dessa sanna favoriter!

Morotskaka, 10-12 bitar

3 st morötter
150 g smör eller margarin
2 st  ekologiska ägg
1.5 dl strösocker (ellerljust muscovadosocker)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2-3 tsk creme fraiche
lite limesaft
Glace:
2/3 paket philadelphia ost
Florsocker
Rivet skal av lime
(Rivna morötter)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en (rund) ugnssäker form. Smält smör och låt svalna. Riv moröttern grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan morötter,smält fett, creme fraiche och limesaft från knappt en halv lime. Blanda mjöl,bakpulver och kanel i en separat bunke, tillsätt sedan denna blandning till smeten. Rör om. Häll smeten i formen och grädda i ugnens nedre del ca 35-40 minuter.

Glace:

Blanda philadelphia med florsocker. Hur mycket är upp till dig, hur söt du önskar ha den. (Om du önskar kan du även pressa i lite limesaft). Smeta ut på kakan och garnerna med rivet limeskal och morot. Blir godare om den får stå i kylen ochstelna lite innan servering!

Kommentera här: